'Wonderdokter' Jans schrijft medicijn Utrecht voor: 'Eerste waar we aan werken'

'Wonderdokter' Jans schrijft medicijn Utrecht voor: 'Eerste waar we aan werken'

01-10-2023 08:05 Laatste update: 08:35
64

Ron Jans ziet de uitdaging om FC Utrecht uit het slop te trekken nog een stukje groter worden. De Domstedelingen verloren zaterdag op eigen veld met 0-2 van promovendus Almere City FC en staan voorlopig zeventiende in de Eredivisie.

"Het vertrouwen is nog steeds heel broos’", zegt Jans tegen Voetbal International. "De ploeg - dat kan je heel erg zien - is best wel kwetsbaar bij tegenslagen. Dat is het eerste waar we aan moeten werken. Dat doe je alleen maar door samen te blijven, hard te blijven werken, door een duidelijk speelplan te hebben. Dan heb je tijd nodig én resultaten. Succes is het beste medicijn voor individuele spelers en het team."

Jans leek even uit te groeien tot wonderdokter in De Galgenwaard door bij zijn debuut met 1-3 te winnen van Heracles Almelo. Utrecht verraste bovendien met fris, energiek en aanvallend voetbal. Na de duels met NEC (3-0 nederlaag) en Almere neemt de onrust toch weer toe. Volgens VI wordt in Utrecht-kringen de vergelijking gemaakt met FC Groningen, een subtopper waarvan lang werd gedacht dat ze niet konden degraderen. 

"Of ik moedeloos word van de situatie? Integendeel!", benadrukt Jans. "Tegen de stroom inroeien heeft ook wel z’n charme. Maar dan moet je wel een tandje bijzetten. Ik zit niet alleen in die boot. De uitdaging wordt alleen maar groter." De ex-coach van FC Twente ziet nog houvast. "Ik vind dat deze selectie echt wel kwaliteit heeft. Het moet alleen van verder komen dan we twee wedstrijden terug misschien hadden gedacht."