Selectie Jong Oranje bekend: Gravenberch mag thuisblijven, AZ-trio debuteert

Selectie Jong Oranje bekend: Gravenberch mag thuisblijven, AZ-trio debuteert

06-10-2023 14:13
20

Michael Reiziger, bondscoach van Jong Oranje, heeft de definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Georgië en Gibraltar bekendgemaakt. Het AZ-trio Ernest Poku, Myron van Brederode en Jayden Owuso-Oduro maakt voor het eerst zijn opwachting.

Jong Oranje staat bovenaan in een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar. De eerste twee kwalificatiewedstrijden richting het EK 2025 werden in september gewonnen. De komende interlandperiode speelt Jong Oranje twee keer uit. Op 12 oktober treft de ploeg Jong Georgië, vijf dagen later is Jong Gibraltar de tegenstander.

Ryan Gravenberch zat tijdens de vorige interlandperiode aanvankelijk bij de selectie van Jong Oranje, maar bedankte destijds om zich te kunnen focussen op Liverpool. Voor de komende interlandperiode doet Reiziger geen beroep op Gravenberch. Ajacieden Kenneth Taylor en Devyne Rensch, die al A-interlands op hun naam hebben, zitten wel bij de selectie.

Datzelfde geldt voor Chelsea-verdediger Ian Maatsen. Maatsen zat in september nog bij de definitieve selectie van het grote Oranje. Aan spelen kwam hij niet toe en nu heeft bondscoach Ronald Koeman voor anderen gekozen. Maatsen meldt zich daarom bij Jong Oranje.