Gimenez weer de grote man bij zakelijke zege van Feyenoord op PEC

Gimenez weer de grote man bij zakelijke zege van Feyenoord op PEC

08-10-2023 14:08
99

Feyenoord heeft een eenvoudige en zakelijke zege geboekt in de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot was een maatje te groot voor PEC Zwolle en blijft in het spoor van koploper PSV.

Feyenoord speelde midweeks nog een Champions League-kraker tegen Atlético Madrid. Ten opzichte van die wedstrijd nam uitblinker Ramiz Zerrouki weer op de bank plaats. Yankuba Minteh keerde terug in de basis. Verder moesten de Rotterdammers het zonder de niet fitte Gernot Trauner stellen, waardoor Bart Nieuwkoop als rechtsback speelde. De aanvoerder zou nauwelijks gemist worden in Zwolle, zo werd al snel duidelijk.

Santiago Gimenez, die tegen Atlético het laatste duel van zijn Europese schorsing uitzat, claimde al snel een strafschop na een duw in de rug, maar scheidsrechter Sander van der Eijk zag er niets in. De Rotterdammers domineerden, maar ontsnapten na een kwartier toen een hoekschop via het been van Geertruida net naast ging. Het antwoord van de bezoekers volgde snel: Gimenez zette Minteh alleen voor de keeper, alleen sprong de Gambiaan onzorgvuldig met de kans om.

Na 21 minuten was het alsnog raak. De PEC-defensie en doelman Jasper Schendelaar zaten mis, waardoor Gimenez profiteerde. De Mexicaan kreeg een kans op een tweede treffer, maar dit keer greep Schijndelaar wel goed in. Voor veel meer vertier zorgden beide teams voor rust niet.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord had de bal en PEC leunde achterover. Al snel zorgde Gimenez voor de beslissing. De spits kreeg de bal van Quinten Timber en schoot overtuigend raak. Het was alweer zijn twaalfde treffer in acht competitieduels. Heel even dacht Zwolle nog iets terug te kunnen doen. Dean Huiberts vond echter Timon Wellenreuther op zijn weg.

Feyenoord speelde de wedstrijd daarna zakelijk uit. Nog even veerden de meegereisde Rotterdamse fans op toen invaller Jahanbakhsh de lat raakte. De ploeg van Slot verkleint de achterstand op PSV desondanks tot één punt. De Eindhovenaren spelen later op de dag nog tegen Sparta.