'Oud-spits Keane zocht onderdak in panic room en ontvluchtte Israël'

'Oud-spits Keane zocht onderdak in panic room en ontvluchtte Israël'

10-10-2023 20:55 Laatste update: 21:06
100

Oud-spits Robbie Keane is Israël ontvlucht vanwege het conflict dat momenteel gaande is. Tijdens een rakentaanval op Tel Aviv schuilde de 43-jarige Ier in een soort panic room, een extra veilige en versterkte ruimte. 

Keane werd in juni van dit jaar benoemd tot de nieuwe trainer van Maccabi Tel Aviv. Tijdens raketaanvallen van Hamas afgelopen weekend moest hij meerdere uren schuilen in de panic room van zijn huurhuis. Ook assistent-trainer Roy Delap was daarbij aanwezig. Dat meldt de Engelse krant The Sun

Het tweetal werd snel daarna geëvacueerd uit Israël. TalkSPORT weet dat ze naar Griekenland zijn gebracht. Claudine Keane, de vrouw van Robbie, kreeg er op social media behoorlijk van langs toen ze de gebeurtenissen in Israël als 'barbaars' bestempelde en omdat ze schreef dat er op '7 oktober 2023 meer Joden zijn vermoord dan op enige andere dag sinds de hoolocaust'. 

Inmiddels heeft de UEFA besloten om de interland tussen Israël en Zwitersland, die aanvankelijk komende donderdag zou worden afgewerkt in Tel Aviv, uit te stellen.