'Beuker moet voetbalorganisatie herstructureren, Ajax zoekt ook transferman'

'Beuker moet voetbalorganisatie herstructureren, Ajax zoekt ook transferman'

10-10-2023 23:15 Laatste update: 11-10-2023 00:25
89

Marijn Beuker moet bij Ajax de gehele voetbalorganisatie van een nieuwe structuur voorzien. Dat meldt het Algemeen Dagblad, nadat eerder op dinsdagavond al bekend werd dat de 39-jarige voetbaldirecteur door Louis van Gaal naar voren is geschoven als nieuwe pion om het in zwaar weer verkerende Ajax te helpen met de wederopbouw. De Amsterdammers gaan daarnaast ook op zoek naar een 'transferman'. 

Beuker (foto links) is momenteel nog werkzaam als sportief directeur bij het Schotse Queen's Park. Mocht hij op korte termijn inderdaad naar Ajax komen, dan zal hij zich daar vanuit een speciale rol gaan buigen over 'de selectie tot de jeugdelftallen', tekent het AD op. Daarnaast zijn de Amsterdammers van plan om een 'transferman' aan te stellen. De functie van technisch directeur wordt op die manier als het ware in tweeën gesplitst. 

Beuker lijkt overduidelijk uit de koker van Van Gaal te komen. Laatsgenoemde liet zijn naam ook al eens vallen bij de KNVB. Van Gaal wilde hem zelfs als technisch directeur bij de Nederlandse voetbalbond, maar dat ging toen niet door. De twee ontmoetten elkaar bij AZ, waar Beuker een belangrijke rol had bij het op touwen zetten van de jeugdopleiding van de Alkmaarders. Daar raakte Van Gaal, inmiddels extern adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax, 'onder de indruk'. 

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: