Ondanks blessuregolf worden kansen Oranje op EK-plaatsing hoog ingeschat

Ondanks blessuregolf worden kansen Oranje op EK-plaatsing hoog ingeschat

11-10-2023 14:00 Laatste update: 14:21

ADVERTORIAL – Het Nederlands elftal maakt zich op voor misschien wel de belangrijkste interlandperiode waarin kwalificatie voor het EK zo goed als beslist kan worden. Frankrijk en Griekenland zijn de twee tegenstanders van het gehavende Oranje. Zo schat JACKS.NL de kansen van Oranje, Frankrijk en Griekenland in voor plaatsing voor het EK van 2024 in Duitsland.

Situatie Oranje: waslijst aan blessures

Ronald Koeman wist Oranje tijdens de vorige interlandperiode naar zijn hand te zetten, maar moet het de komende week stellen zonder een aantal sterkhouders. Zo kan je meer dan een elftal samenstellen van de spelers die momenteel met een blessure kampen: Justin Bijlow, Mark Flekken, Sven Botman, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia, Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong, Steven Berghuis, Noa Lang, Memphis Depay en Cody Gakpo. Aan de bondscoach nu de lastige taak om een voetbalmachine te creëren die resultaat kan behalen tegen Frankrijk en Griekenland.

Frankijk: zo goed als geplaatst

Komende vrijdag speelt het Nederlands elftal eerst een thuiswedstrijd tegen Frankrijk. Les Bleus hebben met vijftien punten uit vijf wedstrijden de volle mep en zijn bij een overwinning op Oranje zelfs al geplaatst voor het EK. JACKS.NL heeft dan ook enkel een odd van 1.14 voor wanneer de ploeg van Didier Deschamps groepswinnaar wordt en gaat verder uit van een geplaatste status.

Griekenland: dé concurrent van Oranje

Waar het Nederlands elftal eigenlijk niet echt meer naar Frankrijk hoeft te kijken, is een ferme blik richting Griekenland meer dan op zijn plaats. Oranje en Griekenland staan momenteel op hetzelfde aantal punten, ondanks dat de Grieken een duel meer hebben gespeeld. Ook was de vorige editie tussen het Nederlands elftal en Griekenland zeer gelukkig voor Oranje: voor rust werd dat duel al met 3-0 beslist.

Toch is het allerminst zeker dat het Nederlands elftal zich gaat plaatsen voor het EK. De uitkomst van het uitduel met Griekenland zou dan ook wel eens zeer beslissend kunnen zijn voor het verloop in de groep. Mochten Oranje van Frankrijk verliezen en daarna ook onverhoopt tegen eenzelfde resultaat aanlopen in Oost-Europa, dan wordt plaatsing via de groepsfase nog een pittige kluif. Griekenland speelt in de laatste speelronde namelijk tegen Frankrijk maar gezien de Fransen dan waarschijnlijk al geplaatst zijn, zal de nood om punten te halen daar wat minder hoog zijn.

De odds

Ondanks de spannende voorwaarden heeft JACKS.NL het volste vertrouwen in een Oranje dat zich plaatst voor het EK. Mocht het Nederlands elftal zelfs nog groepswinnaar worden, dan krijg je daar 5.50 voor. Plaatsing als nummer twee levert je 1.10 op, in tegenstelling tot Griekenland. De bookmaker schrijft de Grieken 6.00 toe voor plaatsing als runner-up. Het uitduel dat Griekenland vrijdag in Ierland speelt draagt daar flink aan bij.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.