Reiziger zit goed bij Jong Oranje na Ajax-exit: 'Jonge spelers zijn soms onrustig'

Reiziger zit goed bij Jong Oranje na Ajax-exit: 'Jonge spelers zijn soms onrustig'

12-10-2023 09:15 Laatste update: 09:57
36

Michael Reiziger kreeg bij Ajax niet de kans om zelf hoofdtrainer te worden en dus zocht hij die verantwoordelijkheid elders. Bij Jong Oranje vond hij een andere manier van werken, maar alsnog veel plezier. Ook al was het wel even schakelen van assistent in de Champions League naar de beloften bij Oranje.

"Ik werk nu niet met zulke ervaren spelers", merkt Reiziger op in gesprek met Nu.nl. "Zoals Daley Blind of Dusan Tadic die veel Champions League-duels op hun naam hebben staan. Dat het jonge spelers zijn zorgt er automatisch voor dat het in het veld soms een beetje onrustig is. Aan de andere kant zijn het geen jeugdspelers meer." Reiziger volgde onlangs Erwin van de Looi op als coach van de Oranje-beloften.

Reiziger was jarenlang assistent-trainer bij Ajax en had ook het beloftenelftal van de Amsterdammers onder zijn hoede. Na een aantal jaar gaf hij echter duidelijk aan dat hij op eigen benen wilde staan en die kans kreeg hij niet bij Ajax. De club ging voor John Heitinga als interim-trainer van het eerste na het ontslag van Alfred Schreuder, waardoor Reiziger ook vertrok. "Aan het begin miste ik het om elke dag op het veld staan, maar nu niet meer. Inmiddels zijn we al even bezig en heb ik mijn rol binnen de organisatie gevonden."