'Enorm bod afgeslagen: Sheikh Jassim trekt zich terug uit overname United'

'Enorm bod afgeslagen: Sheikh Jassim trekt zich terug uit overname United'

14-10-2023 19:42
44

Sheikh Jassim is niet langer in de race voor de overname van Manchester United. Dat melden Britse media, zoals Sky Sports en The Guardian. De Qatarees heeft de stekker uit de onderhandelingen getrokken, nadat de familie Glazer ook zijn laatste voorstel afsloeg.

Volgens Sky probeerde Jassim om de club volledig in handen te krijgen. Daarvoor wilde hij een kleine zes miljard euro betalen. Het was niet voldoende voor de Glazers, die sinds 2005 eigenaar zijn van Manchester United. De Amerikaanse familie zou liefst zeven miljard euro verlangen voor de volledige overname van de Premier League-grootmacht.

De familie Glazer maakte een jaar geleden bekend dat ze bereid waren te luisteren naar gegadigden die United willen overnemen. De laatste maanden ontspon zich een strijd tussen Jassim en Sir Jim Ratcliffe. Nu de Qatarees genoeg heeft van de moeizame onderhandelingen met de Amerikanen, lijkt die laatste de enig overgebleven kandidaat. Hij zou inzetten op een belang van 25 procent in de club van onder anderen Erik ten Hag, Donny van de Beek en Tyrell Malacia.

Jassim had United met zijn bod verlost van een schuld van ruim één miljard. Ook beloofde hij het verouderde Old Trafford te renoveren of zelfs een nieuw stadion te bouwen. Het gevoerde beleid van de Glazers is United-fans al jaren een doorn in het oog.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!