Rangers FC kiest voor trainer die in België drie keer op rij kampioen werd

Rangers FC kiest voor trainer die in België drie keer op rij kampioen werd

15-10-2023 14:22 Laatste update: 15:01
18

Rangers FC heeft Philippe Clement aangesteld als nieuwe trainer. De Belg is daarmee de opvolger van de onlangs ontslagen Micheal Beale. 

Nadat Giovanni van Bronckhorst vorig seizoen het veld moest ruimen voor de Engelsman Beale, kon ook laatstgenoemde onlangs zijn spullen pakken bij Rangers na tegenvallende resultaten. De Schotten haalden door toedoen van PSV de groepsfase van de Champions League niet en staan in de competitie al zeven punten achter Celtic. 

Clement, oud-trainer van onder andere Waasland-Beveren, RC Genk, Club Brugge en AS Monaco, gaat het team nu leiden. De Belg zal, ondanks zijn ontslag bij AS Monaco, met vertrouwen beginnen bij Rangers. Clement werd in België in 2019, 2020 en 2021 kampioen (eenmaal met Genk, twee keer met Brugge). Bij Rangers treft hij onder andere landgenoot Cyriel Dessers, oud-Feyenoorder Danilo en ex-PSV'er Sam Lammers. 

In de Schotse competitie staat Rangers tweede met vijftien punten uit acht duels. Rivaal Celtic staat eerste met 22 punten. In de Europa League bezetten de Schotten op dit moment op doelsaldo derde plek in poule C. Rangers staat net als Sparta Praag, Aris Limassol en Real Betis op drie punten uit twee wedstrijden.

AZ-trainer Pascal Jansen werd ook een tijdje genoemd als mogelijke opvolger van Beale.