Grote verbazing om penaltynemer Weghorst: 'Kan niet, Koeman weet dit toch ook?'

Grote verbazing om penaltynemer Weghorst: 'Kan niet, Koeman weet dit toch ook?'

16-10-2023 23:18 Laatste update: 23:21
55

Ruud Gullit vindt het zeer opmerkelijk dat Wout Weghorst maandagavond achter de bal ging staan toen Oranje in de eerste helft een strafschop kreeg toegewezen tegen Griekenland. De spits miste, maar had op basis van zijn statistieken volgens Gullit überhaupt nooit achter de bal mogen gaan staan. 

"Prima toch, uit 0-1 winnen. Inpakken en wegwezen. Niet al te veel woorden aan vuil maken zou ik zeggen", aldus Marco van Basten maandagavond bij Rondo kort na de zege van Oranje in Athene. "Een uitwedstrijd die je wint tegen een tegenstander als Griekenland, is een goede prestatie."

De 0-1 viel pas in de slotfase, maar had ook in de eerste helft al kunnen vallen, toen Weghorst mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde echter. Het moment zorgde voor enorme verbazing bij Gullit. Weghorst miste in zijn carrière twaalf van zijn 29 genomen strafschoppen. "Koeman weet dit toch ook?", vertelt Gullit. "Dan zegt hij toch: jij gaat echt geen penalty meer nemen. Jij moet hem niet meer nemen. Jij bent niet eerste, niet tweede, misschien vierde. Dit kan niet, als je er zoveel mist."