VI: Feyenoord noteerde meer transferafschrijvingen dan PSV over vorig seizoen

VI: Feyenoord noteerde meer transferafschrijvingen dan PSV over vorig seizoen

18-10-2023 09:42
222

Feyenoord heeft vorig seizoen meer transferafschrijvingen genoteerd dan PSV. Dat blijkt uit onderzoek van Voetbal International naar aanleiding van de jaarcijfers die de clubs publiceerden. Beide clubs zitten nog wel onder de investeringen van Ajax.

De Rotterdammers gaven 65 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar tikten dat niet in een keer af. De bedragen worden geleidelijk uitgesmeerd over de contractduur van de aanwinsten, maar daardoor is de jaarlijkse afschrijving alsnog gestegen. Daardoor stijgt het bedrag dat de club jaarlijks afschrijft van vijftien naar dertig miljoen en dat bedrag daalde bij PSV van 32 miljoen naar 28.

De kampioenspremie van de Rotterdammers drukte ook een stuk zwaarder op de salarishuishouding van de club. Feyenoord keerde 58 miljoen euro aan salarissen uit, maar daarbij zitten ze nog wel onder het bedrag dat PSV uitkeert. De Eindhovenaren gaven zestig miljoen euro aan salaris. Feyenoord, PSV, Ajax en AZ boekten wel alle vier winst over het afgelopen seizoen en dat is al lange tijd niet meer voorgekomen.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!