Ajax krijgt advies: 'Neem Van Praag niet mee, die staat er niet zo goed op bij AZ'

Ajax krijgt advies: 'Neem Van Praag niet mee, die staat er niet zo goed op bij AZ'

19-10-2023 07:33 Laatste update: 09:26
140

Valentijn Driessen denkt niet dat Ajax er verstandig aan doet om Michael van Praag mee te nemen in de gesprekken met AZ over Alex Kroes. De chef van De Telegraaf weet dat de voorzitter van de raad van commissarissen in Amsterdam er niet goed op staat in Alkmaar, door zijn eerdere werk bij de KNVB.

"Louis van Gaal staat er goed op bij AZ, maar Van Praag helemaal niet", vertelt Driessen woensdagavond in Vandaag Inside. "Van Praag is openlijk voorstander en steunt Marianne van Leeuwen bij de KNVB. Dat vinden ze bij AZ helemaal niets." Van Leeuwen is directeur betaald voetbal bij de Nederlandse bond. De Alkmaarders stuurden vorig seizoen een brief naar de KNVB, waarin de club onderzoek eiste naar de 'vriendjespolitiek' bij de bond en de, volgens AZ, voorkeurspositie van Ajax, PSV en Feyenoord.

Eerder maakte onder andere de krant van Driessen bekend dat Ajax deze week in gesprek gaat met AZ om Kroes eerder te laten starten. Door het concurrentiebeding van de directeur, mag hij officieel pas op 15 maart 2024 aan de slag als algemeen directeur van Ajax. De Amsterdammers hopen met Van Gaal als troef, de oud-trainer die veel respect geniet in Alkmaar, de clubleiding ervan te overtuigen Kroes dat op 1 januari 2024 kan beginnen.

Driessen heeft nog een reden waarom Van Praag niet goed ligt bij AZ. Dat heeft dan weer alles te maken met de beslissingen rond het coronaseizoen 2019-2020. Daarin werd Ajax uiteindelijk kampioen en AZ tweede. "Van Praag was betrokken bij die beslissing toentertijd. Ajax werd kampioen, deed mee aan de Champions League en pakte veertig miljoen euro, AZ werd tweede, mocht meedoen aan de Europa League en pakte tien miljoen euro. Daar is AZ natuurlijk verschrikkelijk verbolgen over."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!