De Jong en Blind in discussie: 'Tagliafico was daar wel een held in'

De Jong en Blind in discussie: 'Tagliafico was daar wel een held in'

19-10-2023 10:43
44

Luuk de Jong is van mening dat scheidsrechters bij vlagen inconsequent fluiten. De PSV-spits stelt dat hij minder vaak een vrije trap meekrijgt dan een kleine aanvaller bij een soortgelijke overtreding.

De Jong is in de podcast Football is Life kritisch op arbiters in het algemeen. "Ik had het er laatst met André Ramalho over. Hij verbaast zich soms ook hoe verdedigers er bij mij soms in mogen beuken en ik dan geen vrije trap meekrijg. Terwijl hij soms tegen een iets kleinere spits staat en wanneer hij ongeveer hetzelfde doet, de spits dan wel een vrije trap meekrijgt", zegt hij. "Ik zeg niet dat het altijd zo is, maar het lijkt soms wel of er gekeken wordt naar hoe sterk je bent."

Daley Blind begrijpt de redenering van De Jong. "Bij kleinere spitsen fluiten ze sneller dan bij grotere spitsen", constateert de linkspoot. Siem de Jong heeft advies voor zijn jongere broer. "Een kleine spits laat zich bijna altijd vallen. Ik zou dat als grote spits ook doen, want verdedigers laten zich namelijk áltijd vallen als ze naar de zijlijn toe dribbelen. Wanneer ze dan een vlieg in hun rug voelen, springen ze over de zijlijn. En dan fluiten ze nog."

Volgens Blind 'valt dat reuze mee'. "Al was Nico Tagliafico daar wel een held in. Het is wel een kunst op zich." Luuk de Jong denkt te weten waarom scheidsrechters dergelijke beslissingen nemen. "Ik heb soms het idee dat het ook een beetje meespeelt dat niemand het er meer over heeft als je ervoor fluit. Wanneer je het door laat gaan en er misschien een goal uitkomt, dan wordt het een discussie."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!