Laporta reageert bloedlink op aantijgingen: 'Er heerst Madridismo in de hoofdstad'

Laporta reageert bloedlink op aantijgingen: 'Er heerst Madridismo in de hoofdstad'

19-10-2023 12:39
24

Joan Laporta heeft woest gereageerd op de beschuldigingen aan zijn adres. Op de Catalaanse radio ontkent de president van Barcelona alle aanklachten van de Spaanse justitie. 

"Ze zullen niets kunnen bewijzen omdat het simpelweg niet waar is. Scheidsrechters zijn niet betaald. Dit zal eindigen in een uitspraak die Barça zal vrijspreken", sprak Laporta. De voorzitter van FC Barcelona word in verband gebracht met dubieuze betalingen aan een bedrijf van José Maria Enriquez Negreira, een van de vicevoorzitters van de scheidsrechterscommissie in Spanje. Hij zou op zijn beurt zijn invloed hebben gebruikt in de aanwijzing van arbiters voor wedstrijden van FC Barcelona

Daar is volgens Laporta niks van waar. "De zaak-Negreira wordt gebruikt om onze club te vervuilen. Er heerst Madridismo in de machtssferen van onze hoofdstad", vervolgde Laporta, verwijzend naar de Spaanse term die staat voor het openlijk steunen van Real Madrid. "Dat is er altijd al geweest ​​en daar wordt misbruik van gemaakt. Alle supporters kunnen rustig ademhalen, want deze zaak zal worden geseponeerd."