Saudi-Arabië wil jaar na WK 2034 ook WK vrouwenvoetbal organiseren

Saudi-Arabië wil jaar na WK 2034 ook WK vrouwenvoetbal organiseren

19-10-2023 22:17 Laatste update: 22:29
60

Volgens Monika Staab, technisch directeur vrouwenvoetbal van Saudi-Arabië, moet het land een poging wagen om het WK vrouwenvoetbal van 2035 te organiseren. Saudi-Arabië wil één jaar daarvoor ook al gastheer zijn voor hetzelfde toernooi bij de mannen. 

Dat zei de 64-jarige Staab, die in 2021 de eerste bondscoach was van het vrouwelijke Saudische nationale elftal, donderdag tijdens een sportconferentie in Londen. "Ik heb tegen de bestuurders gezegd dat het tijd kost om ons voor een WK te kwalificeren. Saudi-Arabië wil in 2034 het WK voor mannen organiseren. Waarom zouden we dan niet een jaar later ook het WK voor vrouwen hier houden?"

Dit jaar was het WK voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland. Het Nederlands elftal reikte op dat toernooi tot de kwartfinales, waarin het werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Spanje. Over vier jaar is dus de volgende editie. Daarvoor hebben diverse landen, waaronder Nederland, Duitsland en België zich gezamenlijk kandidaat gesteld. Ook Brazilië, Zuid-Afrika en het duo Mexico en de Verenigde Staten willen het toernooi organiseren. 

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!