Verbazing om passeren Cillessen: 'Doe je niet met iemand van zijn statuur'

Verbazing om passeren Cillessen: 'Doe je niet met iemand van zijn statuur'

21-10-2023 09:44
48

Dat Jasper Cillessen dit weekend op de bank moet plaatsnemen bij NEC, wekt verbazing bij Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf is kritisch op coach Rogier Meijer en ziet de aanpak van Arne Slot bij Feyenoord als lichtend voorbeeld.

Bij de landskampioen keert Justin Bijlow meteen weer terug onder de lat, terwijl Cillessen na zijn blessure een pas op de plaats moet maken. Meijer houdt vast aan Robin Roefs. "Ik denk dat de trainer hier echt geen goede beurt mee maakt", zegt Driessen in Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Want het was echt niet dat die jongen (Roefs, red.) niet te passeren viel. En Cillessen heeft zich vaak genoeg bewezen, dat hij inderdaad niet te passeren viel."

"Als je dan ziet hoe Slot er bij Feyenoord mee omgaat, met de terugkeer van Bijlow. De nummer één en twee staan daar gewoon vast", vervolgt Driessen, die het opneemt voor de 65-voudig Oranje-international. "Dat had bij NEC, en zeker met iemand van het statuur van Cillessen, ook zo gemoeten. Hij heeft weleens onder een bal door gedoken, maar ik heb Roefs ook weleens onder een bal door zien duiken, zoals in de laatste minuten tegen Vitesse. Ik begrijp het niet zo goed."

Collega Mike Verweij sluit zich daarbij aan. "Het zegt wel iets over de status van Slot en de status van Rogier Meijer. Dit soort dingen doe je gewoon niet, zeker niet met iemand met de staat van dienst van Jasper Cillessen. Hij is fit of niet, en als hij fit is, moet je hem gewoon opstellen."