SC Cambuur wint slag om het noorden en drukt FC Groningen verder in problemen

29-10-2023 14:11 Laatste update: 14:25
76

SC Cambuur heeft zondagmiddag bij de derde wedstrijd na de terugkeer van trainer Henk de Jong met 2-1 gewonnen van FC Groningen. De club uit Leeuwarden drukt de Eredivisie-degradant van afgelopen seizoen daarmee nog verder in de problemen. Door de nieuwe nederlaag staat Groningen nu dertiende.

De druk zat er bij beide elftallen behoorlijk op. Cambuur speelde vorige week gelijk bij MVV en het zeer matig draaiende Groningen wacht al sinds 22 september op een zege. De thuisploeg, die aantrad zonder de door De Jong verbannend recordaankoop Silvester van der Water, begon uitstekend. Al na acht minuten spelen stond het 1-0. Marco Tol scoorde.

Het antwoord van Groningen liet lang op zich wachten. De bezoekers produceerden wel de meeste schoten, maar hadden uiteindelijk 55 minuten nodig om de gelijkmaker te maken. Die kwam er uiteindelijk wel, via Luciano Valente. Lang leek de wedstrijd vervolgens op een gelijkspel af te stevenen, maar het publiek in Leeuwarden werd door aanvaller Remco Balk, die een verleden heeft bij Groningen, in de 83e minuut alsnog getrakteerd op de driepunter.

Cambuur klimt door de zege over Groningen heen. Daar zal de nederlaag behoorlijk hard aankomen. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft nu vijf wedstrijden op rij niet weten te winnen. De duels met FC Den Bosch (0-3), NAC Breda (3-2), De Graafschap (2-1), FC Emmen (0-0) en dus Cambuur leverden allemaal geen winst op.