Bondscoach Mexico adviseert Gimenez te vertrekken bij Feyenoord: 'Zou goed zijn'

Bondscoach Mexico adviseert Gimenez te vertrekken bij Feyenoord: 'Zou goed zijn'

14-11-2023 13:25 Laatste update: 13:26
91

Santiago Gimenez is toe aan een stap hogerop, vindt Jaime Lozano, bondscoach van Mexico. De keuzeheer is van mening dat de Feyenoord-spits de Eredivisie al is ontgroeid.

Lozano is lyrisch over Gimenez. "Santi kan het heden en de toekomst worden van dit Mexico. Ik vind dat het overdreven goed gaat bij Feyenoord", zegt hij tegen Star+. "Er wordt vaak aan mij gevraagd waarom hij geen basisspeler is bij Mexico, maar hij heeft fikse concurrentie en speelt wel altijd bij mij", doelt de bondscoach op de aanwezigheid van Raúl Jiménez en Henry Martín.

"Ik denk ook dat hij klaar is voor de stap naar een betere competitie. Het zou goed voor hem zijn om een stap hogerop te maken. De Eredivisie is een goed niveau, maar ik denk dat hij bewezen heeft dat hij een hoger niveau aan kan in Europa", aldus Lozano. 

Hoewel Gimenez de laatste wedstrijden een iets mindere indruk maakt, is hij bezig aan een ijzersterk seizoen. In twaalf Eredivisie-wedstrijden scoorde hij dertien keer, terwijl hij ook bij zijn Champions League-debuut voor een dubbelslag tekende.