Ajax Vrouwen verslaat PSG en zorgt voor sensatie bij Champions League-debuut

Ajax Vrouwen verslaat PSG en zorgt voor sensatie bij Champions League-debuut

15 november - 23:00
122

Ajax heeft woensdagavond een historische zege geboekt op Paris Saint-Germain. Door goals van Tiny Hoekstra en uitblinker Sherida Spitse wonnen de Amsterdammers bij hun Champions League-debuut met 2-0 in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax profiteerde optimaal van het slappe, gemakzuchtige spel van PSG, dat als favoriet naar Amsterdam was afgereisd. Ongeveer 13.000 toeschouwers zagen echter hoe de thuisploeg aan het langste eind trok. In de eerste helft werd het verschil gemaakt: Hoekstra (rebound) en Spitse (penalty) maakten de goals.

Paris Saint-Germain liet zich ook niet onbetuigd, maar kwam op soms wonderbaarlijke wijze niet tot scoren tegen Ajax-keepster Regina van Eijk. In de slotfase kwam de overwinning voor de ploeg van Suzanne Bakker niet meer in gevaar. Zodoende kan Ajax de eerste drie punten ooit in de Champions League bijschrijven.

Door de sensationele zege gaat Ajax aan de leiding in Groep C van de Champions League. Eerder op de avond verspeelde Bayern München een 2-0 voorsprong tegen AS Roma (2-2). Volgende week neemt Ajax het op tegen Roma. Tussendoor wacht de Eredivisie-topper tegen FC Twente.