Dest valt uit de toon bij afscheid Messi: 'Iedereen vond het niet gepast'

Dest valt uit de toon bij afscheid Messi: 'Iedereen vond het niet gepast'

15-11-2023 23:45
29

Sergiño Dest maakte twee jaar geleden de tongen los door bij het emotionele afscheid van Lionel Messi bij FC Barcelona te verschijnen in een opvallende outfit. Bij PSV TV blikt de vleugelverdediger daar schouderophalend op terug.

Dest was als contractspeler van Barcelona aanwezig bij de historische afscheidsspeech van Messi in Camp Nou. Onbedoeld ging het op social media veel over de Amerikaans international, omdat hij in basketbaltenue in het publiek stond. "Iedereen zegt dat, maar het was geen basketbaltenue", lacht Dest ruim twee jaar na dato. "Maar iedereen vond het niet gepast..."

Dat er veel om de outfit van Dest te doen was, vindt hij vooral grappig. "Ik heb er zelf ook om gelachen. Ik wist niet dat het afscheid zo groot zou worden. Natuurlijk zou je dat wel moeten weten, omdat het zo'n grote speler is, maar ik dacht: we doen het ergens in de kleedkamer. Met het team. En dan opeens..."

Messi moest er achteraf ook om lachen, vertelt Dest. "Iedereen vond het wel grappig. Natuurlijk was het misschien niet gepast, maar die comments maken me echt niet uit", aldus de vleugelverdediger, die 72 wedstrijden speelde voor Barcelona. Die club verhuurt hem dit seizoen aan PSV. De Eindhovenaren hebben een optie tot koop van ruim tien miljoen euro.