Blind openhartig: 'Toen kwam ik thuis en vloekte ik het hele huis bij elkaar'

Blind openhartig: 'Toen kwam ik thuis en vloekte ik het hele huis bij elkaar'

16-11-2023 10:09
78

Daley Blind vreesde even voor zijn basisplek bij Girona FC. De 103-voudig Oranje-international kreeg geen garanties na zijn transfer en dacht voor de competitiestart af te lezen dat hij wel eens op de bank kon belanden.

Blind had een halfjaar op de bank gezeten bij Bayern München, voordat hij bij Girona tekende. "Toen ik bij Girona kwam, was de drive er dus weer om mezelf te laten zien", zegt hij in de podcast Football is Life. "Tegelijkertijd wist ik ook dat ik een halfjaar niet gespeeld had bij Bayern München. Ze gaven bij Girona ook niet de zekerheid dat ik altijd maar zou spelen."

"Vrienden en mijn vrouw zeiden ook wel eens dat het zou kunnen dat ik niet altijd zou spelen en dat ik gewoon keihard moest blijven werken", aldus Blind. "Ik ging er open in, maar in de tweede week dacht ik op de training te zien dat ik misschien niet zou spelen. Toen kwam ik thuis en vloekte ik de hele boel bij elkaar. Toen was duidelijk dat die drive er nog was. Ik was gewoon pissig omdat ik misschien niet zou spelen, maar uiteindelijk speelde ik."

Siem de Jong, inmiddels gestopt met profvoetbal, kent het gevoel van Blind. "Ik dacht ook altijd: liever een stapje terug doen en dan wel spelen, dan ergens zitten waar je niet speelt. Je wil toch altijd spelen." Blind is een vaste waarde bij Girona. In twaalf van de dertien La Liga-wedstrijden tot nu toe speelde hij negentig minuten.