'Vitesse lijkt beet te hebben: beoogde tussenpaus krijgt concreet voorstel'

'Vitesse lijkt beet te hebben: beoogde tussenpaus krijgt concreet voorstel'

17-11-2023 09:06
53

Vitesse wil de eerste seizoenshelft afmaken met Edward Sturing, meldt Omroep Gelderland. De zestigjarige Sturing is hoofd opleidingen in Arnhem en heeft al laten weten de club te willen helpen in de crisis.

Als het aan Vitesse ligt, staat Sturing als tussenpaus tot in elk geval de winterstop aan het roer. De break gaan de Arnhemmers gebruiken om een trainer van buitenaf te zoeken, klinkt het. Technisch directeur Benjamin Schmedes voerde reeds gesprekken met Theo Janssen, Chris van der Weerden - zij nemen voorlopig de honneurs waar - en Nicky Hofs. Toch ziet de clubleiding in Sturing de 'ideale man' om Vitesse uit de crisis te trekken.

Donderdag zaten Schmedes en Sturing met elkaar om tafel. De komende dagen zal Sturing een concreet voorstel ontvangen van de td. In dat voorstel worden twee assistenten naar voren geschoven. Het ligt in de lijn der verwachting dat Sturing de eindverantwoordelijke wordt, met Janssen en Van der Weerden aan zijn zij. Tegelijk is het niet ondenkbaar dat Hofs de rechterhand van Sturing wordt, al zal Vitesse in dat geval een nieuwe trainer voor de O21 moeten vinden. Momenteel staat Hofs nog bij de beloftenploeg aan het roer.

Vitesse zit sinds afgelopen weekend zonder trainer. Phillip Cocu besloot na de nederlaag tegen sc Heerenveen (1-3) op te stappen bij de hekkensluiter.