Van Praag uit 'groot onbegrip' over AZ: Kroes niet eerder van start bij Ajax

Van Praag uit 'groot onbegrip' over AZ: Kroes niet eerder van start bij Ajax

17 november - 16:20 Laatste update: 18:44
335

Alex Kroes gaat definitief pas op 24 maart aan de slag als algemeen directeur van Ajax. Dat nieuws maakt Michael van Praag bekend tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van de Amsterdamse club.

Van Praag vertelt dat hij samen met Louis van Gaal in gesprek is gegaan met AZ om Kroes eerder los te weken. Die pogingen bleken vruchteloos. "We hadden Alex Kroes graag eerder gehad. AZ trok tot mijn grote onbegrip de stekker uit de gesprekken", stelt Van Praag, geciteerd door de NOS.

Kroes was voorheen werkzaam als Directeur International Football Strategy bij AZ, dat een concurrentiebeding opnam in zijn contract. Dat beding verhindert hem nu om eerder aan de slag te gaan bij Ajax. Hij zal pas in maart 2024 zijn taken als algemeen directeur mogen oppakken in de Johan Cruijff Arena. Momenteel neemt Jan van Halst de honneurs waar. Hij zal vertrekken zodra Kroes aan zijn nieuwe functie begint.

Van Praag is vrijdag benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Ook Leo van Wijk keert terug in het toezichthoudend orgaan. Van Gaal is sinds kort als adviseur aan Ajax verbonden. Danny Blind zal in december officieel toetreden tot de rvc.