'KNVB geeft Vitesse gelijk, Arnhemmers moeten sterkhouder alsnog missen bij Ajax'

'KNVB geeft Vitesse gelijk, Arnhemmers moeten sterkhouder alsnog missen bij Ajax'

17-11-2023 17:49 Laatste update: 17:51
21

Een meevaller voor Vitesse: de club is succesvol in beroep gegaan tegen de schorsing van captain Marco van Ginkel. De middenvelder hoeft nu maar één duel toe te kijken, in plaats van twee. Daardoor is hij gewoon beschikbaar tegen Fortuna Sittard, maar moet hij het uitduel bij Ajax wel laten schieten.

Van Ginkel kreeg afgelopen weekend rood, nadat hij sc Heerenveen-speler Oliver Braude tegen de vlakte werkte. De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde aanvankelijk dat Van Ginkel drie wedstrijden schorsing kreeg, waarvan één voorwaardelijk. Vitesse kon zich daar echter niet in vinden en ging in beroep. Dat is succesvol gebleken, want de straf van Van Ginkel is teruggebracht naar twee duels, waarvan één voorwaardelijk. Dat meldt de Gelderlander.

Dat betekent dat de routinier op dit moment maar één wedstrijd aan de kant staat bij Vitesse. Hij moet alleen de wedstrijd tegen Ajax missen, die volgende week zaterdag op het programma staat in de Johan Cruijff Arena. Doordat de schorsing van Van Ginkel minder zwaar is uitgevallen, zal hij wel inzetbaar tegen Fortuna, waar Vitesse een week later een bezoek aan brengt.