'Sky Sports overweegt opmerkelijke maatregelen door actie Everton-fans'

'Sky Sports overweegt opmerkelijke maatregelen door actie Everton-fans'

22-11-2023 19:23 Laatste update: 20:42
13

De supporters van Everton bereiden een protest voor tegen de puntenstraf die de club kreeg, maar zendgemachtigde Sky Sports lijkt daar niet van gediend. De aanhang van The Toffees wil tegen Manchester United een spreekkoor laten klinken, maar Sky overweegt serieus om dat geluid niet op televisie te laten komen.

Het is inmiddels bekend dat Everton maar liefst tien punten in mindering heeft gekregen van de Premier League. Zondag speelt de huidige nummer negentien van de ranglijst thuis tegen het Manchester United van Erik ten Hag. De fans van Everton willen daardoor een statement maken. Ze zijn van plan om in de tiende minuut 'Premier League corrupt as f***' te zingen.

Sky Sports, dat de wedstrijd uitzendt, heeft daar echter geen trek in. Dat meldt The Times. De zendgemachtigde overweegt zelfs serieus om maatregelen te nemen. Zo is het een mogelijkheid dat Sky ander, eerder opgenomen geluid laat horen op televisie, als de Everton-fans beginnen met de spreekkoren. Ook is de kans aanwezig dat het geluid van het publiek helemaal uit wordt gezet.