Zomeraanwinst PSV op zijn plek: 'Ik heb het ontzettend naar mijn zin'

Zomeraanwinst PSV op zijn plek: 'Ik heb het ontzettend naar mijn zin'

22-11-2023 19:40
18

Malik Tillman is happy bij PSV. De aanvallende middenvelder zegt zich helemaal op zijn plek te voelen in Eindhoven, maar vindt het nog lastig om over zijn eigen prestaties te oordelen.

PSV huurt Tillman dit seizoen van Bayern München, met optie tot koop. "Ik heb het vanaf de eerste dag ontzettend naar mijn zin bij PSV", zegt de Amerikaans international tegen Voetbal International. "Het was de juiste stap voor mij na Rangers FC. De trainer, het team en de aanvallende stijl van spelen passen bij me. We spelen bovendien in de Champions League en dat was voor mij een heel belangrijke voorwaarde. Dat we meedoen om het kampioenschap ook. Dat vergt namelijk voortdurend een bepaalde mindset."

"Dus ik heb alleen maar positieve gevoelens over PSV. Ik wil me in Eindhoven weer verder ontwikkelen en wie weet wat er dan vervolgens mogelijk is", vervolgt Tillman, die het moeilijk vindt om te zeggen of hij tevreden is met zijn prestaties tot nu toe in Nederland. "Dat weet ik niet goed. Het kan namelijk altijd beter, maar het had ook slechter gekund. In het begin speelde ik niet veel, omdat ik nog niet helemaal fit was. Daarna kwam ik meer in het veld, startte ik geregeld in de basis, maar de concurrentie op de 10-positie is groot."

"Maar daarom ben ik hier, om te strijden voor een plek en zoveel mogelijk wedstrijden te spelen. Zoveel mogelijk minuten maken, dat is belangrijk voor een jonge speler. Gelukkig scoor ik ook. Maar het gaat mij niet alleen om de statistieken, maar vooral om mijn ontwikkeling. Als voetballer, maar ook als mens. Ik zit midden in dat proces", besluit Tillman.