Ramalho wil koste wat kost kampioen worden met PSV: 'Er is zóveel kwaliteit'

Ramalho wil koste wat kost kampioen worden met PSV: 'Er is zóveel kwaliteit'

23-11-2023 06:50 Laatste update: 09:16
35

André Ramalho vindt dat PSV dit seizoen de vruchten moet plukken van de hoeveelheid kwaliteit die er rondloopt in de selectie. De Braziliaanse centrumverdediger ziet dat er nog één prijs ontbreekt zijn palmares: een Eredivisie-titel. De verdediger vertelt hierover in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Met Ramalho achterin incasseerde de Eindhovenaren tot dusver slechts vijf tegentreffers in de Eredivisie. Ook werd er al 45 keer gescoord. De Braziliaan hoopt dat die statistieken een voorbode zijn voor iets groters. "Bij PSV ontbreekt er nog iets moois. De titel. Dat wil ik hier ook een keer meemaken. De weg is nog lang en we zullen ongetwijfeld ergens nog een tik krijgen, maar dit seizoen heeft PSV echt een team dat voor de titel kan gaan. Er is zóveel kwaliteit. Dat voel ik aan alles."

De persoon die de poppetjes op de juiste plekken zet, is trainer Peter Bosz. Ramalho heeft de zestigjarige oefenmeester hoog zitten. "Hij is goudeerlijk en vertelt gewoon wat hij wil en vindt. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar hij heeft ook een duidelijke visie. Afgelopen zomer heeft de coach ook precies gezegd wat het plan was en dat er aan het einde van de transferperiode nog iemand gehaald zou worden. Ik ben nooit bang geweest om mijn plek te verliezen, mede door het vertrouwen van de trainer. Dat wil ik de rest van dit seizoen graag terugbetalen", besluit Ramalho, die met PSV komende zaterdag op bezoek gaat bij FC Twente.