Engelse uithaal naar Antony, Ajax ook niet gespaard: 'Net als de Primark en Zara'

Engelse uithaal naar Antony, Ajax ook niet gespaard: 'Net als de Primark en Zara'

24-11-2023 10:57 Laatste update: 12:04
47

Antony krijgt in de aanloop naar de Premier League-hervatting van Manchester United tegen Everton onderuit de zak van Andy Cole. De voormalige topspits haalt stevig uit en trekt de vergelijking met kledingwinkels Primark en Zara.

Antony produceerde dit seizoen nog geen doelpunt én geen assist in twaalf wedstrijden namens United, tot afgrijzen van Cole. De oud-spits die 121 goals voor de club maakte, zei eerder al dat hij 'gek zou worden' als hij in één team met Antony moest spelen. Nu doet hij er tegenover Betfred nog een schepje bovenop.

"Ik vraag me soms af wat de sterke punten van Antony zijn", begint Cole. "Hij trekt geen tegenstanders naar zich toe, creëert geen kansen en maakt geen doelpunten. Dus wat zijn zijn sterke punten? We hebben een enorm bedrag voor hem betaald (100 miljoen euro, red.). Kijk naar Brighton, dat Kaoru Mitoma voor drie miljoen heeft gecontracteerd. Op welke markt winkelt United dan? Niet dezelfde markt in elk geval."

Cole trekt vervolgens een originele vergelijking, waarbij Ajax min of meer wordt vergeleken met een budgetkledingketen. "Het is net als met de Primark en Zara: door meer te betalen bij de Zara, denk je dat de kwaliteit beter zal zijn. Maar het blijkt van dezelfde kwailteit als bij de Primark, waardoor je uiteindelijk meer betaalt voor hetzelfde. Dit kán gewoon niet."