Feyenoord misschien wel vier klassen beter dan Ajax en AZ

"Feyenoord misschien wel vier klassen beter dan Ajax en AZ"

26-11-2023 07:24
93

Excelsior bleef lang in de wedstrijd in de stadsderby tegen Feyenoord, maar Marinus Dijkhuizen moet erkennen dat het krachtsverschil enorm was. De trainer van de kralingers toont zich onder de indruk van het spel van de regerend kampioen.

Hoewel het 'maar' 2-4 werd, verliep de Rotterdamse derby bijzonder eenzijdig. Feyenoord miste echter de ene na de andere grote kans. Desondanks vindt Dijkhuizen het team van collega Arne Slot 'echt van een ander niveau'. "Misschien wel vier klassen beter dan Ajax en AZ, waar we al tegen hebben gespeeld", stelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ze spelen zo snel, ik heb echt genoten van de wedstrijd."

Ondanks het enorme krachtsverschil had Excelsior zelfs nog zicht op de 3-3. "We hadden plan B al klaarstaan", aldus Dijkhuizen. "Toen werd het net 2-4. Anders had ik het nog wel willen zien."

Dat het acht minuten voor tijd nog spannend was, lijkt Slot niet al te veel te deren. "Als we hier inderdaad met grote cijfers hadden gewonnen, waren de complimenten niet van de lucht geweest. Zoals tegen Lazio, toen iedereen lyrisch was. Maar een paar dagen later tegen FC Twente stonden we met arrogantie op het veld. Of arrogant, dat is niet het juiste woord. Met teveel zelfvertrouwen", vertelt de Feyenoord-coach.