'Ajax heeft een controleur en linksback nodig, die posities moeten ze versterken'

'Ajax heeft een controleur en linksback nodig, die posities moeten ze versterken'

26-11-2023 22:52 Laatste update: 23:13
48

Ajax moet de portemonnee trekken voor een nieuwe controleur op het middenveld, stelt Karim El Ahmadi. Volgens de ESPN-analist voldoen Benjamin Tahirovic én Branco van den Boomen niet. Ook naar de linksbackpositie moet gekeken worden, klinkt het.

Van den Boomen miste het thuisduel met Vitesse (5-0) met een knieblessure, die hem tot begin 2024 aan de kant houdt, en Tahirovic maakte andermaal geen goede beurt. El Ahmadi, zelf een controleur bij onder meer Feyenoord en FC Twente, vindt het Ajax-duo niet goed genoeg.

"Daar heeft Ajax echt een ervaren speler nodig", zegt El Ahmadi bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Voor Silvano Vos is het nog te vroeg, terwijl Van den Boomen en Tahirovic niet op die positie kunnen spelen en het ook niet kunnen belopen. Tahirovic is een jongen van twintig, maar hoe hij speelt... Hij oogt een beetje verdwaald."

El Ahmadi noemt Tahirovic 'niet heel scherp' in de duels. "Daar heb je een ervaren zes nodig, waardoor Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson én de buitenspelers ook beter gaan spelen. Dat missen ze echt bij Ajax en het is echt een probleem, mochten ze nog wat willen doen in de competitie en veel wedstrijden gaan winnen."

Ajax moet op zoek naar een 'type-Edson Álvarez', klinkt het. De Mexicaan werd afgelopen zomer voor zo'n 40 miljoen euro verkocht aan West Ham United en toenmalig technisch directeur Sven Mislintat koos voor Tahirovic en Van den Boomen als vervangers. El Ahmadi: "Ik vind dat Ajax ook nog een linksback nodig heeft. Ze hebben er al vier, maar dit ook een positie die ze moeten versterken. Samen met de controleur."