Van Persie strooit met superlatieven: 'Ergens binnenkort hoofdtrainer'

Van Persie strooit met superlatieven: 'Ergens binnenkort hoofdtrainer'

28-11-2023 19:27
3

Het Youth League-duel tussen Feyenoord O19 en Atlético O19 was ook een weerzien tussen Robin van Persie en Fernando Torres. De voormalig topspitsen timmeren aan de weg als trainer. Van Persie is onder de indruk van zijn oude rivaal.

Van Persie vindt het 'hartstikke leuk' dat hij Torres tegen het lijf liep. "Ik ben Fernando door de jaren heen heel vaak tegengekomen. Eerst met Arsenal tegen Liverpool. Later tegen Chelsea en twee keer met Oranje tegen Spanje. De eerste keer, daar wil ik het niet over hebben. De tweede keer wel, als je daar vragen over hebt", doelt hij op de WK-finale van 2010 en het WK-groepsduel in 2014. "Die wedstrijd verliep iets leuker", zegt de topscorer aller tijden van Oranje over de laatste ontmoeting. "Als speler was Fernando echt een geweldenaar. Echt een wereldspits."

Ook als trainer heeft Torres zijn zaakjes goed op orde, ziet Van Persie. "Wij hebben de afgelopen periode heel veel beelden van zijn team gekeken. Het mooie is dat je echt zijn hand ziet. Dat vind ik heel knap. Ze kunnen op een aantal manieren spelen. Heel erg gevarieerd, daarin zie je dat hij het vak ongelooflijk serieus neemt. Het zou mij niks verbazen als hij ergens binnenkort hoofdtrainer wordt", voorspelt de jeugdtrainer van Feyenoord.

De Rotterdamse talenten verloren met 0-1 van het team van Torres. Zoon Shaqueel van Persie, die na rust werd ingebracht, had nog bijna een punt uit het vuur gesleept met een omhaal.