Slot ziet groot verschil: 'Daaraan zie je dat zij bijna altijd doorgaan in de CL'

Slot ziet groot verschil: 'Daaraan zie je dat zij bijna altijd doorgaan in de CL'

29-11-2023 07:27 Laatste update: 07:33
22

Arne Slot ziet na de 1-3 nederlaag in de Kuip een groot verschil tussen Feyenoord en Atlético in de manier van verdedigen. Daarnaast had hij gehoopt dat de buitenspelers van de Rotterdammers vaker hun man voorbij speelden om kansen te creëren. 

"De belangrijkste conclusie van vanavond... Dat het ons misschien niet gelukt is om te spelen zoals we van tevoren in ons hoofd hadden. Je wil heel graag heel veel ballen hoog op het veld veroveren, maar ze waren vaak in staat om onder onze druk uit te voetballen", begint Slot zijn analyse bij Ziggo Sport

"Maar goed, laten we ook benoemen hoe hun goals tot stand zijn gekomen. Dat was natuurlijk ook niet erg gelukkig voor ons. We hebben zelf al drie grote kansen gehad", doelt Slot op het afstandsschot van Minteh, zijn één-op-één-situatie en de standaardsituatie met Hancko. "Daarna staan zij helemaal alleen voor de keeper, die pakt Justin geweldig. En bij de eerste standaardsituatie gaat hij er eigenlijk net zo klungelig in als in Madrid."

Slot ziet een groot verschil tussen Feyenoord en Atlético als het aankomt op verdedigen. "Wij hebben veel meer corners gehad dan zij, veel meer voorzetten gegeven. Maar de rust en de composure waarmee zij staan te verdedigen als het even spannend wordt... Dat is denk ik wel waaraan je ziet waarom zij bijna altijd doorgaan in de Champions League. Als de buitenspelers niet langs hun man komen, wat Minteh overigens wel een aantal keer lukte, dan moet je door het midden. Door de trechter. Dan is het heel moeilijk om tot kansen te komen."

Slot is van mening dat Feyenoord zichzelf in Madrid (3-2 verlies) en Rome (1-0 verlies) tekort heeft gedaan. Of de Europa League een geschikter podium is voor Feyenoord? "Qua spel zou je ons dan tekort doen denk ik. Als je naar de resultaten kijkt, en naar wat er bij komt kijken om wedstrijden te winnen, dan denk ik dat we nog net niet daar zijn om de laatste zestien te halen." Slot weet overigens wel waar dat aan ligt, en komt weer bij 'volledig dominerende' buitenspelers uit. "Maar om die aan te trekken... Daar staan andere transfersommen tegenover dan die wij normaal betalen."