Ajax strikt met Beuker 'cultuurbewaker': 'Hele slimme kerel, weet wat hij doet'

Ajax strikt met Beuker 'cultuurbewaker': 'Hele slimme kerel, weet wat hij doet'

30-11-2023 14:29
56

Kees Luijckx is zeer te spreken over Marijn Beuker, de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax. De voormalig verdediger annex middenvelder kent Beuker uit zijn periode bij AZ.

Beuker was tussen 2007 en 2013 werkzaam bij AZ. In Alkmaar groeide hij uit tot directeur voetbalontwikkeling. "Hij was de cultuurbewaker", zegt Luijckx bij Voetbalpraat op ESPN. "Hij is volgens mij een hele slimme kerel, die weet wat hij doet. Hij heeft goed werk geleverd bij AZ." Luijckx weet dat Beuker 'heel methodisch' te werk gaat. "Hij is iemand die alles noteert. Hij is geen voetballer geweest, maar hij schrijft alles op."

"Wat hij heeft meegemaakt en wat hij bij andere clubs heeft gezien...", legt Luijckx uit. "Dat is wel een kracht. Hij komt bij Ajax terecht en daar heb je heel veel praktijkmensen op voetbalgebied, dus hij zal daar wel tegenop moeten boksen."

Beuker treedt op 1 december officieel in dienst bij Ajax. De Amsterdammers hebben met het inlijven van Beuker de lange zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars afgerond.