Perez vol ongeloof door prestatie van Feyenoorder: 'Hij was de beste van Atlético'

Perez vol ongeloof door prestatie van Feyenoorder: 'Hij was de beste van Atlético'

30-11-2023 18:16
9

Kenneth Perez vindt dat Yankuba Minteh afgelopen dinsdag een ronduit belabberde wedstrijd voor Feyenoord heeft gespeeld. De Deense analist zag vrijwel alles fout gaan bij de vleugelaanvaller, die niet kon voorkomen dat de Rotterdammers werden uitgeschakeld door Atlético Madrid

Perez blikt donderdagavond samen met tafelgenoot Kees Kwakman bij het ESPN-programma Studio Europa nog even terug op Feyenoord - Atlético Madrid (1-3). "De beste speler van Atlético: Minteh. Even serieus...", begint de Deense analist zijn kritische relaas. "Elke aanval en elke counter kwam door Minteh. Hij verloor de bal en ze konden gelijk weer weg", vervolgt Perez, die zijn type spel omschrijft als 'dobbelsteenvoetbal', waarmee hij lijkt te doelen op een soort alles of niets-voetbal. 

De keuze van trainer Arne Slot voor Minteh was verrassend. Perez denkt dat hij 'gokte' op de onvoorspelbaarheid van de Newcastle United-huurling. "Dat is je speler die een man voorbij kan, maar of hij gleed uit, of hij had de verkeerde oplossing. Atlético vond het heerlijk", besluit de voormalig middenvelder van onder meer AZ en Ajax.