Twente ziet stijging in tegengoals: Tegen PSV met tien man kan dat gebeuren

Twente ziet stijging in tegengoals: "Tegen PSV met tien man kan dat gebeuren"

30-11-2023 20:00 Laatste update: 21:01
4

Lars Unnerstall maakt zich geen zorgen om het feit dat FC Twente dit seizoen veel meer tegengoals te verwerken krijgt. De Duitse doelman maakte vorig seizoen samen met de verdediging veel indruk.

Unnerstall stelt in gesprek met TC/Tubantia zich weinig zorgen te maken. In de eerste dertien competitieduels van vorig seizoen incasseerde Twente slechts zes tegentreffers. Nu vielen in de laatste twee duels al evenveel goals. "Misschien is dit wel normaal voor ons", meent de doelman. "Ik maak me er in elk geval geen zorgen over. Vorig jaar hadden we in het begin van de competitie veel clean sheets en kregen we op het eind wat meer tegen. Het zou zomaar kunnen dat we dat nu omdraaien. Ik vind dat je eigenlijk sowieso niet moet vergelijken tijdens een seizoen."

Twente bleef voornamelijk intact wat de verdediging betreft, maar moest het wel lange tijd zonder backs Gijs Smal en Joshua Brenet stellen. "Ik vind dat we verdedigend prima staan", aldus Unnerstall. "Als je tegen PSV speelt met een man minder, dan kan het gebeuren dat je er drie tegen krijgt. Die tweede treffer was ook nog eens heel ongelukkig en de derde viel op het eind toen wij wat wilden proberen."