Pavlidis houdt hoop op Conference League-overwintering levend voor AZ

Pavlidis houdt hoop op Conference League-overwintering levend voor AZ

30-11-2023 20:39
36

AZ heeft de laatste strohalm gegrepen voor overwintering in de Conference League. Het thuisduel met Zrinjski Mostar werd donderdagavond beslist door topschutter Vangelis Pavlidis: 1-0.

Met slechts drie punten uit vier groepswedstrijden begon AZ als hekkensluiter aan de clash met Zrinjski Mostar, dat eind september in Bosnië een 3-0 achterstand op miraculeuze wijze wist om te buigen naar een 4-3. Zover kwam het donderdagavond in Alkmaar niet, al ging het niet van een leien dakje voor de ploeg van trainer Pascal Jansen.

AZ moet het de rest van het kalenderjaar stellen zonder de geblesseerde Sven Mijnans. Hij werd vervangen door Djordje Mihailovic, die voorkeur kreeg boven Dani de Wit. De Amerikaan was regelmatig betrokken bij gevaar, maar het ontbrak aan kracht en overtuiging.

In de eerste helft worstelde AZ duidelijk met Zrinjski Mostar, dat naar achteren moest maar geen levensgrote kansen hoefde toe te staan. Een streep door de Alkmaarse rekening was het uitvallen van Riechedly Bazoer. Zijn enkel klapte dubbel. Hij werd vervanger door Alexandre Penetra.

Na een klein uur spelen zorgde Pavlidis voor de verlossing: de Griekse spits versierde een penalty, ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk raak. AZ trok de drie punten over de streep en gaat nu in spanning kijken naar Aston Villa - Legia Warschau (aftrap 21.00 uur). AZ is sowieso uitgeschakeld als de Poolse club niet verliest in Engeland.