Berghuis ontvangt steun van Van 't Schip: Na zes keer kijken wordt het erger

Berghuis ontvangt steun van Van 't Schip: "Na zes keer kijken wordt het erger"

30-11-2023 23:33 Laatste update: 23:51
85

John van 't Schip denkt niet dat de rode kaart van Steven Berghuis terecht was in het duel met Olympique Marseille. De middenvelder van Ajax kwam hard in op Joaquín Correa en mocht direct vertrekken. 

Van 't Schip stelt in gesprek met Veronica dat het besluit van de arbitrage overdreven is. "Steve maakt een sliding en hij raakt de bal. Als je zes keer naar zo een actie kijkt, wordt hij steeds erger. Dan veranderen ze het van geel naar rood. Ik heb er niet zoveel op te zeggen, we moeten verder", meent de trainer. "Hij was in de eerste helft goed, dan is het ongelukkig dat er zoiets gebeurt", zucht Van 't Schip. 

Ajax is nu definitief uitgeschakeld in de Europa League, maar de trainer hoopt dat zijn ploeg wel lering trekt uit het duel. "Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze als team voor elkaar hebben gevochten en dat moeten meenemen naar de volgende wedstrijden", besluit de trainer. Ajax moet over twee weken aan de bak en in eigen huis van AEK Athene winnen om nog te overwinteren in de Conference League.