Berghuis haalt uit naar arbiter: 'Een Italiaan, misschien fan van Gattuso'

Berghuis haalt uit naar arbiter: 'Een Italiaan, misschien fan van Gattuso'

30-11-2023 23:53
165

Steven Berghuis is zich van geen kwaad bewust na zijn rode kaart in het Europa League-duel van Ajax met Olympique Marseille. De spelmaker richt zijn pijlen op de Italiaanse arbiter Simone Sozza, die volgens hem ook twee 'discutabele' strafschoppen aan de Fransen gaf.

"Ik vind het geen rode kaart, om heel eerlijk te zijn. Dat gevoel had ik al en ik heb het net teruggezien. Ik twijfel zelfs over geel, maar dat is mijn mening...", reageert de 31-jarige middenvelder voor de camera van Veronica. "Ik rol eigenlijk over de bal heen en uiteidelijk kom ik met hem in contact. Ik vind het zeer discutabel. Ik zet gewoon een tackle in. Ik stop hem fair, daarna neem ik mijn andere been mee. Maar er waren wel meer discutabele beslissingen."

Berghuis weet niet meer goed wat de scheidsrechter tegen hem zei na de rode kaart. "Dat ging snel. Ik vroeg hem nog wel om uitleg, maar het antwoord moet ik je verontschuldigd blijven." De 46-voudig international vertelt dat hij niet is aangesproken door zijn teamgenoten op de misschien wat onhandige actie. "Nee, eigenlijk was iedereen verbaasd. Ik kreeg het filmpje net te zien van Hlynsson. Ik ben eigenlijk vol ongeloof."

Berghuis stelt dat hij stevig baalde in de kleedkamer. "Omdat ik zelf heel lekker in de wedstrijd zat en met Ajax volop in de wedstrijd zit. Met tien man wordt het niet makkelijker. Toch maakten ze 3-3. Dan hoop je dat ze die over de streep trekken, al maakte dat voor de poule niet zoveel uit. Maar dan valt nog die 4-3, met wederom een aparte beslissing."

De spelmaker maakt gehakt van arbiter Simone Sozza. "Het is een Italiaan, misschien was hij fan van Gattuso", verwijst hij naar de trainer van Marseille. "Ik zeg misschien... je zou het bijna denken."