Wedstrijd in Marseille biedt hoop voor Ajax: 'Die worden gewoon derde in NL'

Wedstrijd in Marseille biedt hoop voor Ajax: 'Die worden gewoon derde in NL'

01-12-2023 09:15
117

Dick Advocaat is er stellig van overtuigd dat Ajax het Eredivisieseizoen als nummer drie van de ranglijst afsluit. De oud-trainer zag 'strijd en beleving' bij de Amsterdammers in de wedstrijd tegen Marseille en stelt dat de ploeg over genoeg individuele kwaliteiten beschikt. 

"Ik vond wel dat we een elftal zagen dat wel wilde. Daar zat wel strijd en beleving in", stelt Advocaat tijdens de nabeschouwing van Marseille - Ajax bij Veronica. "Het is een ploeg met individuele kwaliteiten. Als je alleen de voorhoede al neemt... Die gaan gewoon derde eindigen in de competitie, daar ben ik van overtuigd."

Wim Kieft haakt in. "Het verdedigen was wel echt heel matig. Maar dat is altijd een beetje des Ajax geweest. Toch wat naïef verdedigen, alles voetballend of technisch vaardig willen oplossen. Maar ik zag wel goede momenten", analyseert de oud-spits. "Er is een hele grote discussie geweest over Brobbey, maar in deze wedstrijd, toen hij veel werd aangespeeld, deed hij dat werkelijk groots. En het is natuurlijk leuk voor een trainer dat Akpom er weer in komt. En hoe die het voor elkaar krijgt, weet ik niet, maar hij staat gewoon weer op de goede plek, terwijl hij voetballend minder is."

Hélène Hendriks confronteert Advocaat met de ranglijst in de Eredivisie. "Je weet dat ze dertien punten achterstaan?" Advocaat knikt. "Dertien, ja. Maar dat zijn er eigenlijk tien. Die wedstrijd (tegen RKC, red.) winnen ze. Dus ja, ik geloof zeker", besluit Advocaat.