Frenkie kijkt uit naar duel met oud-ploeggenoten: 'Die hebben zoveel kwaliteit'

Frenkie kijkt uit naar duel met oud-ploeggenoten: 'Die hebben zoveel kwaliteit'

01-12-2023 11:49
14

FC Barcelona neemt het zondagavond om 21:00 uur thuis op tegen Atlético Madrid. Beide ploegen staan op 31 punten in de Primera División, al heeft Atlético nog één wedstrijd tegoed. Frenkie de Jong is op tijd hersteld voor deze topper en weet dat het een lastige wedstrijd gaat worden.

"Atlético heeft een geweldig team met veel kwaliteit", begint De Jong tegenover Football Espana. "Het is altijd een zware wedstrijd tegen hen, heel intens, ze zijn een hele moeilijke tegenstander." Toch is de wedstrijd tegen Los Rojiblancos een wedstrijd als alle andere volgens De Jong. "Om eerlijk te zijn, bereiden we ons voor zoals we dat voor elk team doen. En we gaan natuurlijk voor de winst." De Nederlandse middenvelder speelde in vorige seizoenen samen met Memphis en Antoine Griezmann. "Dat zijn hele goede spelers. Ze hebben allebei zoveel kwaliteit."

Bij Barça gaat het alles behalve gemakkelijk de laatste tijd. De laatste competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano werd gelijkgespeeld en er werd nipt gewonnen van Porto in de Champions League. Tegenstander Atlético is een stuk beter in vorm. De ploeg van trainer Diego Simeone won afgelopen dinsdag van Feyenoord in het miljardenbal en reist vol vertrouwen richting Barcelona.

FC Barcelona en Atlético Madrid staan met 31 punten gedeeld derde in La Liga. De ploeg van Diego Simeone heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Real Madrid en Girona staan na veertien duels met 35 punten bovenaan. Barça - Atlético begint zondag om 21.00 uur.