Ten Hag moet het ontgelden: 'United moet hem nú ontslaan'

Ten Hag moet het ontgelden: 'United moet hem nú ontslaan'

10-12-2023 07:48
124

De kritiek op Erik ten Hag is niet van de lucht na de harde thuisnederlaag van Manchester United tegen Bournemouth. Jermaine Jenas heeft weinig vertrouwen meer in de Nederlandse manager, Danny Murphy vindt een ontslag zelfs onvermijdelijk.

United ging op het eigen Old Trafford met liefst 0-3 onderuit tegen Bournemouth, waar manager Andoni Iraola de complimenten ontvangt. "Iraola heeft een plan", zegt Jenas, 21-voudig Engels international, bij Match of the Day van BBC. "Het kostte tijd, maar langzaam heeft hij zijn stijl geïmplementeerd bij Bournemouth. Het begint nu te lopen, je weet hoe ze gaan spelen. Daar heeft hij voor gezorgd."

Wedden

Meer odds

"Aan de andere kant heb je bij Ten Hag nog steeds geen idee", vervolgt de oud-middenveler van Newcastle United en Tottenham Hotspur. "Hoe ziet de toekomst eruit? Wat gaat er om in zijn hoofd? Ik kan het niet zien op het veld. En als ik helemaal eerlijk ben denk ik niet dat we dat nog gaan zien." Jenas is niet de enige voormalig topvoetballer die gehakt maakt van Ten Hag. Onder meer Gary Lineker en Michael Owen waren al kritisch op de ex-coach van Ajax.

'United moet Ten Hag ontslaan'
Danny Murphy, die uitkwam voor Liverpool, Spurs en Fulham, gaat nog een stapje verder. 'Als United het seizoen nog op de rails wil krijgen, dan moeten ze Ten Hag ontslaan. Het is duidelijk dat hij niet de juiste man is voor de Red Devils', stelt hij in zijn column in The Daily Mail. 'Ik zie geen team dat vooruitgang boekt, maar achteruitgang. Het is niet allemaal de schuld van Ten Hag. Hij had echter wel grote invloed op het transferbeleid en geen één aankoop kan als succes worden beschouwd. Tactisch moet hij het ook beter doen, United ligt telkens open en is gemakkelijk om tegen te spelen.'

'Verandering is nu nodig', betoogt de negenvoudig international. 'Het is jammer, want Ten Hag is een sympathieke man, maar je krijgt het gevoel dat de baan bij United iets te vroeg voor hem kwam. Bij Ajax heeft hij nooit supersterren hoeven managen. Hij heeft nooit te maken gehad met het constante vergrootglas die er bij één van de grootste clubs ter wereld is.'

Ten Hag zal snel de scherven bijeen moeten rapen. United speelt woensdag tegen Bayern München in de Champions League, zondag wacht de clash met Premier League-koploper Liverpool. The Mancunians staan zesde na de oorwassing tegen Bournemouth.