'Ten Hag komt uit bij oud-spits van Vitesse in zoektocht naar aanvaller'

'Ten Hag komt uit bij oud-spits van Vitesse in zoektocht naar aanvaller'

10-12-2023 14:17 Laatste update: 14:31
20

Na het verlies van Man United tegen Bournemouth lijkt het erop dat manager Erik ten Hag de transfermarkt op wil voor een nieuwe spits. De Engelse club zou bijvoorbeeld interesse hebben in Lois Openda van RB Leipzig. De Belgische spits kwam in het verleden nog uit voor Vitesse.

Openda wordt gezien als een mogelijke versterking na een indrukwekkende reeks doelpunten sinds zijn overgang naar Leipzig. Zo scoorde hij ook twee keer tegen stadsrivaal Manchester City in de Champions League. Openda vormt bij Leipzig een tot nu toe gouden duo met Xavi Simons. In 22 duels scoorde de Belg al veertien keer.

Terwijl United zijn aanval wil versterken na recente problemen voor het vijandige doel, lijkt ook Tottenham interesse te tonen in Openda. Dat schrijft de The Mirror. De Engelse krant beweert dat een scout van United verslag uitbracht aan Ten Hag over Openda's optreden tegen City en er wordt aangenomen dat de club hem tot een serieus doelwit heeft gemaakt. 

Deze mogelijke transfer komt na de recente 3-0 nederlaag van United tegen Bournemouth, waardoor de thuisnederlagen dit seizoen toenemen en opmerkelijk nu al meer zijn dan Sir Alex Ferguson, de legendarische voormalige manager van de club, ooit heeft meegemaakt tijdens zijn periode bij de Red Devils.