Son en Richarlison slopen Newcastle en laten Spurs eindelijk weer eens juichen

Son en Richarlison slopen Newcastle en laten Spurs eindelijk weer eens juichen

10-12-2023 19:22
10

Tottenham Hotspur heeft zondagavond voor het eerst sinds 27 oktober weer een Premier League-wedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Ange Postecoglou, die na een flitsende seizoensstart in een behoorlijke dip terechtkwam, was aan de hand van uitblinkers Richarlison en Heung-Min Son veel te sterk voor Newcastle United: 4-1. 

Na de 1-2 zege op Crystal Palace, van eind oktober, ging het mis voor Spurs. De weken daarop gingen er vier duels verloren, slechts één keer pakte de club uit Londen een punt. Tegen het eveneens bovenin meedraaiende Newcastle was het weer 'ouderwets' overtuigend. Linksback Destiny Udogie opende na 26 minuten de score. Hij schoot binnen na een fraaie actie van Son. 

Nog voor de theepauze werd het 2-0. Richarlison veroverde zelf de bal, waarna hij even later op zijn wenken bediend werd door (opnieuw) Son. Spurs had vrijwel niets te duchten van Newcastle, dat na precies een uur spelen ook nog de 3-0 om de oren kreeg. Richarlison bleef ijzig koud na een heerlijke pass van Pedro Porro en tekende voor zijn tweede van de avond. 

De 4-0 was van Son, die in de 85e minuut raak schoot vanaf elf meter. Het slotakkoord was van Newcastle, dat via Joelentin nog een eretreffer produceerde. Met de zege is de lach weer terug bij Spurs, dat nu vijfde staat en drie punten meer heeft dan Manchester United. Newcastle staat zevende, met 27 punten.