Spaanse media berispen Frenkie de Jong: 'Normaal de perfectie zelve, maar...'

Spaanse media berispen Frenkie de Jong: 'Normaal de perfectie zelve, maar...'

11-12-2023 07:55
37

Girona FC schreef zondagavond een nieuw hoofdstuk in het voetbalsprookje dat Spanje in zijn greep houdt. FC Barcelona werd in eigen huis vernederd (2-4) door de koploper van La Liga. Ook Frenkie de Jong kon de nederlaag niet voorkomen. Dit schrijven de Spaanse kranten.

Barça hoopte twee vliegen in één klap te slaan door titelconcurrent Girona te kloppen na de misstap van Real Madrid bij Real Betis (1-1). De ploeg van De Jong kwam echter van een koude kermis thuis: de sensatie van La Liga, met Daley Blind, in de gelederen, was duidelijk te sterk.

De Jong baalt van de teamprestatie én zichzelf. "Het is onze eigen schuld", concludeerde de middenvelder na afloop bij DAZN. "We hebben niet het niveau gehaald dat we moeten halen. We zijn gewoon niet scherp geweest aan de bal. En vooral ikzelf niet."

Die conclusie trekken ook de Spaanse kranten. Van Marca krijgt De Jong een 5. 'Hij staat niet ter discussie in de basiself van Xavi en is normaliter de perfectie zelve, maar hij was tegen Girona niet precies genoeg.' Diario Sport beschrijft de oud-Ajacied als 'wanhopig'. 'Toen hij drukzette, deed niemand mee.'

'Smaakloos', is het woord dat Mundo Deportivo gebruikt voor De Jong. 'Hoewel hij in de tweede helft wat invloedrijker wilde zijn, had hij te veel tijd nodig aan de bal, alsof de andere helft verboden terrein was.' El Desmarque deelt zelfs een 4 uit.

Het verschil tussen nummer vier Barcelona en koploper Girona is nu zeven punten. 'Olé, olé, olé voor Girona', schrijft Marca, dat zwaar onder de indruk is van de Catalanen. 'Durf, intensiteit, agressiviteit, moed: alles legde de ploeg op tafel. De mannen van Míchel hadden plezier. Geweldig.'