De Mos doet gedurfde uitspraak: 'Van de tien keer wint PSV er elf'

De Mos doet gedurfde uitspraak: 'Van de tien keer wint PSV er elf'

11-12-2023 15:43 Laatste update: 18:00
92

Aad de Mos is ervan overtuigd dat PSV komend weekend ook van AZ wint. De voormalig trainer constateert dat de Eindhovenaren op alle vlakken beter zijn dan de ploeg van trainer Pascal Jansen.

PSV won zijn eerste vijftien Eredivisie-wedstrijden en heeft na een midweeks Champions League-duel met Arsenal tegen AZ zijn volgende test in competitieverband. "Van de tien keer wint PSV er elf van AZ, ook als AZ in topvorm is", stelt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "PSV is gewoon een klasse beter, voor alle Nederlandse ploegen."

Dat PSV naar Alkmaar moet en dinsdag een zware wedstrijd wacht, verandert niets aan de wedstrijd tegen AZ, denkt De Mos. "AZ heeft veel problemen. Ze spelen niet goed, de keeper (Mathew Ryan, red.) is er niet bij... Dat is ook niet te onderschatten." Net als PSV komt AZ deze week ook in actie, in de Conference League tegen Legia Warschau. "Ze krijgen een heel zware wedstrijd. Dan moeten ze echt kerels zijn. Dat wordt oorlog, hoe komen ze daar dan uit?", vraagt hij zich af. "Maar tegen PSV zijn ze in ieder geval kansloos."