Ajax was dichtbij imponerende spits: 'Maar moest van Mislintat van agent switchen'

Ajax was dichtbij imponerende spits: 'Maar moest van Mislintat van agent switchen'

11-12-2023 17:06 Laatste update: 18:04
98

Joshua Zirkzee stond afgelopen zomer in de belangstelling van Ajax, maar die transfer ging om een paar redenen niet door. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Sven Mislintat was een groot voorstander, maar uiteindelijk bleek dat Zirkzee niet van zaakwaarnemer wilde overstappen.

"Mislintat wilde hem heel graag naar Ajax halen, toen ging het verhaal dat de scouting het niet wilde en dat ze het daarom niet hebben gedaan", vertelt Verweij over de interesse vanuit Amsterdam in Zirkzee. "Later ging het verhaal dat Zirkzee niet wilde overstappen naar een andere zaakwaarnemer en dat moest van Mislintat." De Nederlander bleef uiteindelijk bij zijn club Bologna en maakt daar nu furore met zeven goals in vijftien competitiewedstrijden.

Verweij en zijn collega Valentijn Driessen zijn het wel eens dat Zirkzee een erg goede spits is. "Uiteindelijk is hij niet naar Ajax gekomen, omdat heel veel mensen het niet in hem zagen zitten. Die zullen zich nu wel achter de oren krabben, want hij doet het nu in Italië erg goed. Zirkzee is ook wel een jongen waar Ronald Koeman blij van wordt, als je ziet hoe die zich ontwikkelt. Hoe veel gevoel die in zijn voeten heeft, echt een hele goede spits."

Uiteindelijk koos Ajax voor Brian Brobbey als vaste spits, maar dat had ook wel anders kunnen lopen. Volgens Verweij was hij ook erg gewild, toen hij bij RB Leipzig weg wilde. "Toen Brobbey terugkeerde naar Ajax, wilden ook een aantal clubs uit de Premier League hem hebben. Onder andere Erik ten Hag. Maar deze jongen gaat echt wel voor veel geld weg normaal gesproken."