Harde conclusie uit Feyenoord-kamp: 'Kan je nog honderd kansen creëren...'

Harde conclusie uit Feyenoord-kamp: 'Kan je nog honderd kansen creëren...'

14-12-2023 07:49
30

Ramiz Zerrouki constateert na de verloren wedstrijd tegen Celtic (2-1) dat er werk aan de winkel is voor Feyenoord. Als de Rotterdammers een rol van betekenis willen spelen in de Champions League, zal de winnaarsmentaliteit moeten veranderen.

Feyenoord sluit de Champions League-campagne af met een nederlaag op Celtic Park. "Weer een standaardsituatie...", zucht Zerrouki wanneer hij de winnende goal analyseert. "De bal valt eruit, wordt er weer ingebracht en dan staat er iemand helemaal vrij. Dat mag ons niet gebeuren. Dan kan je nog honderd kansen creëren, zo ga je geen wedstrijden winnen. Als je zulke goals tegenkrijgt..."

Zerrouki kijkt terug op een leerzaam avontuur. "Voetballend hebben we veel laten zien, maar we zijn nog niet ver genoeg in het winnen van wedstrijden", stelt hij. "Daar zijn de andere ploegen in deze poule verder in. Dat is de grootste les die we hebben geleerd om, als we hier weer mogen spelen, wel te overleven."

Feyenoord maakt zich op voor de tussenronde van de Europa League. Op 18 december weten de Rotterdammers wie daarin de tegenstander is.