Mislintat nam bij Ajax contact op met Hoek: 'Hij vroeg me wat ik van hem vond'

Mislintat nam bij Ajax contact op met Hoek: 'Hij vroeg me wat ik van hem vond'

14-12-2023 09:05
37

Sven Mislintat, voormalig technisch directeur van Ajax, schakelde afgelopen zomer de hulp in van Frans Hoek. De oud-keeperstrainer van het Nederlands elftal werd gevraagd naar zijn mening over Diant Ramaj.

Hoek was tot en met het WK in Qatar keeperstrainer van Oranje. In de jaren '90 was hij met Louis van Gaal werkzaam bij Ajax, daarna werkte hij met de oud-bondscoach samen in de top van het voetbal. "Wat ik bij Frankfurt van hem gezien heb, laat hij nu ook zien bij Ajax", vertelt Hoek aan Voetbal International. De 67-jarige keepersgoeroe is in een adviserende rol nog actief in het voetbal en afgelopen zomer zocht Mislintat contact. "Hij vroeg me wat ik van Ramaj vond."

"Ik had Ramaj op verzoek van iemand anders al een aantal wedstrijden bekeken, dus ik vertelde Mislintat wat we inmiddels allemaal van Ramaj hebben gezien: hij is erg allround", aldus Hoek. "Hij heeft een goede passing, maakt over het algemeen goede keuzes en kan zo daadwerkelijk een rol van betekenis spelen in de opbouw." Hoek is onder de indruk van de Duitse goalie. "Uiteraard maakt hij ook nog zijn fouten, dat vind ik ook heel logisch. Maar bij hem zijn dat incidentele fouten, geen structurele fouten."

"Er is veel onrust geweest in de club en ook in het team, maar ik denk dat hij daar dezelfde rust uitstraalt die hij ook bij Frankfurt uitstraalde. Dat is bijzonder, op zijn leeftijd", vervolgt Hoek, die denkt dat Ramaj een rol van betekenis kan gaan spelen in Die Mannschaft. "De informatie die ik heb, is dat er in Duitsland geconstateerd is dat er na de generatie met Manuel Neuer (37) en Marc-André Ter Stegen (31) wel een leegte valt. Ik heb begrepen dat daar toch wel vraagtekens zijn over de opvolging. En in die leegte blijkt Ramaj één van de mogelijke kandidaten te zijn om dat op te vullen."