Van 't Schip: 'Er is nu geen reden om hem eruit te halen, hij straalt rust uit'

Van 't Schip: 'Er is nu geen reden om hem eruit te halen, hij straalt rust uit'

14-12-2023 13:45
41

Diant Ramaj is van mening dat hij 'een echte Ajax-keeper' is. Voorlopig wint hij in ieder geval de strijd om de positie onder de lat van zijn collega Gerónimo Rulli. Donderdag nemen de Amsterdammers het met de 22-jarige doelman op tegen AEK Athene.

"Rulli is fit, maar heeft de afgelopen tijd natuurlijk niet veel gekeept. Ramaj is op dit moment onze keeper en hij doet het fantastisch", vertelt Van 't Schip over de keepersstrijd tegen Voetbal International. "Er is nu geen reden om hem eruit te halen. Hij is een keeper die een bepaalde rust uitstraalt, geen gekke dingen doet en heel goed kan meevoetballen."

Rulli, die met zijn 31 jaar aanzienlijk meer ervaring op het hoogste niveau heeft, moet voorlopig plaatsnemen op de bank. "Maar competitie tussen de doelmannen is natuurlijk altijd goed, die zal uiteindelijk uitwijzen of Rulli op de deur gaat kloppen", aldus de trainer van Ajax.

Zelf is Ramaj van mening dat hij een echte 'Ajax-keeper' is. "Ja, ik heb zelfvertrouwen. Ik denk dat je dat op dit niveau móét hebben. Anders kun je mijn spel niet zo spelen. Ik denk dat ik het team kan helpen met mijn kwaliteiten. Als het nodig is, kan ik kort spelen. Maar ook de langere ballen kan ik geven, ik kan het team dus op alle manieren helpen. Daarom ben ik ook naar deze club gehaald", besluit hij. 

De Europa League-wedstrijd Ajax - AEK Athene begint donderdag om 21.00 uur. Ajax moet winnen om derde te worden in de poule en Europese overwintering in de Conference League veilig te stellen.