Slot looft ploeg nog steeds na Champions League-uitschakeling: 'Geven nooit op'

Slot looft ploeg nog steeds na Champions League-uitschakeling: 'Geven nooit op'

16-12-2023 10:55 Laatste update: 10:59
40

Arne Slot baalt nog altijd van de uitschakeling in de Champions League, maar de Feyenoord-coach heeft dat hoofdstuk afgesloten. De trainer vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat de Rotterdammers pech hebben gehad, maar dat de Eredivisie nu weer de volle aandacht vergt. 

"Als je ziet hoe wij op het niveau van de Champions League kunnen domineren, dan moeten we nog maar een klein stapje zetten om daar resultaat te boeken", vertelt Slot voor een laatste keer over het avontuur in de Champions League. "Ik wil ook niet meer beginnen over geluk of pech. Daar kan je je niet meer achter verschuilen."

Volgens Slot moet de focus nu op zo min mogelijk tegenslagen in de Eredivisie. "Dit Feyenoord krijgt uiteindelijk altijd wel weer energie als de wedstrijd eenmaal aan de gang is en mijn spelers zien dat ze lekker voetballen en tot kansen komen. De moeilijkheidsgraad zal vooral zitten in als het even tegen zit. Zoals tegen Volendam, toen we heel veel moeite hadden om ons vele balbezit om te zetten in kansen. Maar ook toen zag ik weer een elftal dat nooit opgeeft."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!